NERAGORA
Нерагора
Хубавото вино се ражда от земята и от любовта към нея. Чистата земя, обработвана с биологични методи, за да даде грозде с възможно най- добро качество, което ние в Нерагора превръщаме във вино, напитката на боговете
Две души, една голяма визия, една мечта. Тази на Масимо Ацолини, италиански предприемач с дълъг опит в биологичното земеделие, който през 2002 открива скритата красота на българското село Черногорово. Късче земя с дива и чиста природа, чиято красота и потенциал привличат вниманието на Масимо и го карат да вземе решението да ги съхрани, да запази този пейзаж, който иначе рискува да се изгуби. Събуденото чувство към мястото се превръща постепенно в конкретен и мащабен проект. Този проект днес дава своите плодове и отразява двете души на това място - вдъхновена креативност и стремеж към максимално високо качество.
Черногорово
Името Черногорово идва от “черна гора“, хълмовете, по които се засаждат лозята са известни още от древността и по тях винаги са били отглеждани лозя, не случайно са наречени “Златните хълмове”. Земята е чиста, девствена и силна, всяка година в района на Черногорово се завръщат стотици щъркели, за да свият тук гнездата си. Това е земята, която искаме да съхраним.
Биологична винификация
Подходът и философията на Нерагора се базират на идеята да се интерпретира уникалността на климатичните и географски условия на мястото. За нас е важно да запазим връзката между терена, лозата и околната среда. Добивите от лозите са ниски- така растенията не са стресирани и могат да се справят с трудни ситуации като летните горещини. Изборът на биологично земеделие идва преди всичко от характеристиките на мястото - климатът е отличен, сух и проветрив и позволява минимално третиране на растенията. Почвите са силно пропускливи, няма застояване на влага, климатът е с отлична вентилация, без мъгли, с голяма разлика между дневни и нощни температури. Гроздето е естествено здраво, без нужда от специални грижи. Същият подход имаме и в избата. Имайки грозде с толкова високо качество, изборът на биологична винификация идва естествено - нямаме нужда от специални биотехнологии и ферментативни манипулации, които да променят характеристиките на гроздето, както и от добавка на излишни дози сулфити, за да запазим терените максимално витални, избрахме да оставим естествената трева във всичките си лозя, за да се гарантира максимална виталност и живот в първите няколко сантиметра на почвата, особено важни за лозата.
Италиански know how
Характеристиките на тероара, хълмовете, проветривата местност, пропускливите почви почти без варовик, придаващи свежест и аромат на гроздето, бяха на базата на решението ни да засадим нови лозя. Приложихме италиански know how и при избора на засаждане на лозята - висока гъстота на хектар с цел да се стимулира съревнованието на лозите, и при работата в избата. Културата и подходът са италиански, но душата на виното си остава българска: заради хората, които го правят и земята която го ражда- българското сърце бие във всяка една бутилка. Сливането на силата на българската земя и традиции с италианския подход, тези две ” души” на нашето вино ни позволяват да правим вина с ясно изразена идентичност.
6
продукти
Продукти
- Цена:36.00лв.Размер на бутилка:0,750
литраВ наличност
- Цена:14.40лв.
В наличност
- Цена:13.90лв.
В наличност
- Цена:13.90лв.
В наличност
- Цена:45.00лв.Няма наличност
Страница 1 от 1