Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Език
Начало Производители

Производители

«1»

FERRARI

Ферари Да отпиеш от съвършенството Държава - Италия Област - Тренто Ферари е една от водещите компании в Италия в производството на естествено пенливи вина по класическия метод Спуманте, а със своите продадени над 4.8 милиона бутилки само през 2006 е една от топ десет в света. Компанията съществува повече от век и е била основана през 1902 когато Тренто е бил провинция на Австро-Унгарската империя. През 1952, когато все още компанията представлявала малка изба, произвеждаща по-малко от десет хиляди бутилки годишно, Бруно Лунели купува бизнеса от неговият създател Джулио Ферари и до днес Ферари е семеен бизнес, осъществяван изцяло от наследниците на фамилията Лунели. На Европейската сцена, Ферари се отличава от всички други италиански фирми в този сектор, защото произвежда ексклузивно по класическия метод и единствено от грозде отгледано в техните собствени лозя или в други лозя в Трентино, контролирани от техни енолози. В Италия Ферари е водещ производител по класическия метод като държи пазарен дял от 27% и изнася своята продукция по цял свят. Германия, Япония и САЩ са най-добрите им външни пазари, осигуряващи около 10% от оборота. Мехурчетата на Трентино винаги са били важни за събития на различни институции – културни, шоубизнес, спортни събития – вината на Ферари се използват като аперитив във всички италиански посолства по света, холивудските звезди празнуват нощта на Оскарите с Ферари, Италианските спортни отбори празнуват с Ферари от 1982 - от Световната Купа до Световния Ски Шампионат през 2005.
5
продукти

MIONETTO

Мионето История за страстта към италианските балончета Държава – Италия Област – Тренто, Валдобиадене, Тревизо, Венето, Просеко, Пиаве, Трентино От 125 години Мионето пише историята на Просеко и разказва на света за това изключително вино от Валдобиадене. Още от самото основаване през 1887, винарната е модерна и иновативна, способна да предвиди тенденциите и същевременно да запази силна връзка с традициите на родината си, особеност, която и до днес отличава Мионето от други производители на пенливо вино. През 1887 любовта и страстта към земята подтиква Франческо Мионето, майстор технолог и праотец на семейство Мионето, да създаде винарна, разположена сред хълмовете на Валдобиадене, в сърцето на декларираната винарска зона Конелиано-Валдобиадене. В своите сто и двадесет и пет годишна история Мионето се превърна във водещ производител в областта и в един блестящ пример за това как се прави Просеко не само в Италия, но и в света. Пионер в износа на Просеко, през 1998 дъщерна компания на Мионето започва да оперира на пазара в САЩ. След придобиването на компанията от немската корпорация Хенкел, пред Мионето, един от големите европейски производители на пенливи вина, се откриват нови възможности за развитие както на италианския, така и на международните пазари, като същевременно се запазва приемствеността на стила на управление и културните връзки с района на избата. Постоянните проучвания с цел производство на все по-висококачествени вина, възнаграждава тази историческата винарска изба от Валдобиадене много и важни награди по време на национални и международни енологични съревнования. Рецептата за този успех? Предвиждане на модата и тенденциите, без изобщо да се изоставя връзката между самобитна култура и традициите на областта, както и умението да се посрещнат изискванията на пазара. Иновация, Уникалност, Традиция – това е Мионето, винаги ориентирана към пазара. Днес избата представя широка гама мощни и неповторими продукти.
11
продукти

ELENA WALCH

Елена Валх е водеща семейна изба от Алто Адидже с международен успех, принадлежаща на елита на Италианското винопроизводство. Наблягайки на качеството и иновациите, Елена Валх стой начело на качествената революция на региона Алто Адидже и е спечелила местна и международна почит за усилията си. Избата е построена от естествен камък преди почти 150 години в Трамин, и оттогава непрекъснато се модернизира и реорганизира, за да стане това, което е днес: една от най-старите частни изби в Алто Адидже. Всички вина се правят тук, с грижа за околната среда и в хармония с природата, като се използва грозде от най-добрите лозя. Размерът на производствените съоръжения и лозята, собственост на семейството, правят имота една от най-продуктивните изби в региона. Философията на избата е посветена на тероара – идеята, че вината трябва да бъдат индивидуален израз на почвата, климата, начина на култивиране – и че това трябва да се поддържа в съответствие с принципите за устойчивост и опазване на околната среда, които и да се предадат на следващото поколение. Твърдото убеждение, че качеството на виното се създава на лозето изисква безкомпромисна работа, като се вземе предвид индивидуалността на всяко лозе. Притежавайки 55 хектара лозя, включително и двете най-добри лозя Castel Ringberg в Калдаро и Kastelaz в Трамин, Елена Валх принадлежи към най-важните герои за винопроизводството в Алто Адидже. Осем малки лозя в историческите винени села Трамин и Калдаро допълват разнообразието от тероари на Елена Валх. Вината Елена Валх показват характер, елегантност и голяма индивидуалност, отразявайки професионализма във винопроизводството. Заради превъзходните климатични условия и отличното местоположение на лозята белите вина са свежи и плодови, а червените са концентрирани и кадифени. Портфолиото на Елена Валх е разделено на пет колекции: Selezione: Предимно едно сортови вина, направени от грозде от собствени лозя и от наети лозя. The Favorites: основните блендове на избата, изключително от собствени лозя. Single Vineyard Castel Ringberg: Едно сортови вина от имението Castel Ringberg над езеро Калдаро. Производството тук е съсредоточено върху семейни лозя и специално внимание на характеристиките на тероара. Single Vineyard Kastelaz: Едносортови вина от имението Kastelaz над село Трамин. Лозя, собственост на семейството, специално внимание на тероара. Grande Cuvee: Grand Cuvee вината са родени от идеята за смесване на най-доброто, но в същото време много различно грозде от собствените ни лозя. Изключителен подбор на гроздето и прецизно определено време за беритбата от решаващо значение за получаване на най-доброто качество.
7
продукти

MASI AGRICOLA

Посланик на Венецианските ценностите по целия свят Вината на Маси дължат своето високо качество на непрекъснатото модернизиране на традиционните методи за производство на вино и на произхода си от най- добрата територия за отглеждане на лозя във Венецианският район. Изнасяйки своите вина и разпространявайки техният имидж на най- високо ниво, Маси съдейства за утвърждаването на така добре познатата и призната по цял свят любезност на хората от Венето. Историята на Маси e история на лозята около Верона във Венецианският регион. Името произхожда от Вайо дей Маси, име на малка долина придобита в края на 18 век от фамилията Боскани, които са собственици и до днес. Компанията се развива стъпка по стъпка, като успешно и много внимателно закупува най-добрите лозарски райони във Венецианската област. Компанията Маси управлява успешно и най - историческото имение във Валполичела, принадлежащо на фамилията Серего Алигиери, които са потомци на великия поет Данте живял през 13 век. Днес Маси изнася 88% от своята продукция в повече от 70 държави по света и продължава да инвестира в нови проекти в Аржентина, в Тоскана съвместно с фамилията Алигиери и във Венето съвместно с благородническата фамилия Боси Федриготи.
11
продукти

TENUTA DI BISERNO

Една сбъдната мечта Държава – Италия, Нова Зеландия Област – Бибона, Малбър Маркиз Пиеро Антинори е една от водещите фигури на световната винена сцена и пионер в италианската винена революция, прочут със страстта си към иновации. През 60-те години на миналия век Пиеро е един от първите производители в Тоскана, експериментирал с нови сортове и блендове. Резултатът от тези експерименти е световно известното Тинянело, революция в италианското винопроизводство и едно от първите Супертоскански вина. Маркиз Людовико Антинори управлява Ламсън Интернешънъл в Женева през последните 25 години. Компанията е специализирана в налагане на марки в ново възникнали пазари, какъвто е Азия. В средата на 80-те години на миналия век той основава Орнелая – авангардна винарна в Болгери, Горна Марема, дала на света изключителните вина Масето и Поджио але Гадзе. След продажбата на компанията в началото на 21 век, Людовико, заедно с брат си Пиеро, решава да се отдаде на нов проект. Братя Антинори са намерили тероар с изключителен потенциал в съседна Бибона – Тенута ди Бисерно. Тенута ди Бисерно се намира в западна Тоскана, в бреговата област на Горна Марема. Имението е разположено сред хълмовете на Бибона – зона, доскоро непозната на винената общност, граничеща с декларираната област Болгери. Лозята на Бибона и Болгери се сливат, както отбелязва Людовико „почти както Сен Емилион и Померол”. „Както повелява традицията в съседна Болгери, ние решихме да засадим предимно сортове от Бордо с една голяма разлика: най-много насаждения има на Каберне Фран, следвани от Мерло. Има малък процент Каберне Совиньон и относително голям дял на Пти Вердо, което изненада много винени експерти: този почти забравен сорт в Бордо наистина хареса нашите слънчеви възвишения.”
4
продукти

TENUTA SETTE PONTI

Тенута Сете Понти/Поджио ал Лупо Тенута Сете Понти/Феудо Макари Държава – Италия Област – Тоскана, Сицилия Имението Сете Понти е собственост на фамилията от 1950 година, когато бащата на Антонио, Алберто, купува първите 50 хектара директно от принцесите Маргарита и Мария Кристина Савоя д’Аоста. Земята се намира в сърцето на Тоскана, близо до Аредзо и Флоренция. Името Сете Понти показва броя на мостовете, които пресичат река Арно между двата града. Първият от тези мостове, Буриано, построен през 13 век, е увековечен в шедьовърът на Леонардо да Винчи – Мона Лиза. Мода, вино, изкуство – всичко е събрано тук. В Сете Понти се произвеждат прекрасни вина от лозя, заобиколени от полета с царевица и слънчогледи. В хармония със старите традиции, тук се отглеждат говеда Кианина (от чието месо се произвежда известният “bistecca alla fiorentina” – Флорентински бифтек), рядката порода прасета Чинта Сенезе и понита. Марема, Тоскана. В тази част на Италия, зона с топъл климат и изключителен енологичен потенциал, Антонио Морети създава Азиенда Агрария Поджио ал Лупо. Панорамата спира дъха на всеки посетител: остров Джильо се вижда от входа в пълния си блясък, а отстрани се гуши Таламоне. Мода, вино, изкуство. Хубавите неща в живота! Е, дали Тоскана е достатъчна за желанията на Антонио Морети да смайва, да приема нови предизвикателства? В същност, вдъхновен от посещение във Val di Noto (провинция в източна Сицилия) в края на 90-те години, той решава, че това ще бъде неговото следващо енологично предизвикателство. През 2000 Морети закупува първият си имот и оттогава, “tumulo” след “tumulo” (древна сицилианскa мерна единица, равна на 1744 квадратни метра), парче по парче, той обединява повече от 50 парцела. Това е началото на един от най-интригуващите проекти в Сицилия, в сърцето на Макари.
7
продукти

PICINI

Нашата традиция започва през 1882г. с Анджоло Пичини, който идва от малко семейно имение, притежаващо само 7 хектара лозя. Водени единствено от страстта към производството на вино, следващите поколения наследили най-важното правило в създаването на вината на Пичини – „не е важно колко произвеждаш, а колко страст влагаш в това което правиш”. Днес Пичини имат четири отделни изби в своето портфолио, като те са едни от най-познатите Тоскански брандове по света. Марио и Мартина Пичини, четвърто поколение, все още помнят това, което баща им каза някога „Всичко, което правим понастоящем го правим за миналото и за бъдещето”. Това е била водещата философия на Пичини през поколенията, съдържаща в себе си ценностите на миналото и пазеща постоянен фокус към бъдещето. Виното е история на фамилията – хроника на четири поколения. То също е и история на раждането и израстването на традицията и качеството. То е история за приключение и усилия за работа и умение, за преодолени трудности и успех, история за вино и слънчеви лъчи.
10
продукти

LOUIS LATOUR

Луи Латур Съвременност и традиция Държава – Франция Област – Бургундия, Ардуш, Вар Фамилията, управляваща компанията Луи Латур е една от най-високо уважаваните в Бургундия. Известни по света с качеството на своите червени и бели вина, компанията изградила репутация на традиции и иновации. Считана за една от традиционните вино и животновъдни търговски компании, Луи Латур е производител на едни от най-добрите Бургундски вина, но също така и пионер в производството на вина извън Бургундия. Тези вина от Ардеш и Кото дьо Вердон, бавно се прочуват с техните недостижими качества за вина извън Бургундия. Фамилия Латур отглеждат лозя от 17 век (1731), бавно изграждайки уникална изба от 50 хектара. Тази изба има най-голямата собственост на Гранд Крю парцели в Кот д’Ор с обща площ от 28.63 хектара. Лозята се простират от Шомбертан на север, до Шевалие-Монраше на юг, засадени единствено с двата благородни сорта грозде – Пино Ноар и Шардоне. Цялото грозде от собствени лозя се винифицира и отлежава в красивата винарна Шато Кортон Гранси в Алокс-Кортон. Винарната е първата специално построена изба във Франция и остава най-старата все още функционираща такава. Уникална железопътна система с асансьори позволява на целият производствен процес да се осъществява на гравитационния принцип. Това елиминира заплахата от оксидация вследствие на ненужното изпомпване на мъстта. От 1985 Луи Латур продава своите собствени вина от собствените си лозя под името Домейн Луи Латур. През 1997, в чест на Двеста-годишната история, компанията издава възпоменателна книга, която е допусната до ексклузивния клуб Хенокис. Този клуб допуска компании, които са лидери в тяхната професионална сфера, оставащи фамилна собственост, имащи история от поне 200 години и все още носещи името на своя основател. Има приблизително 30 такива компании в света. Днес компанията Луи Латур продава своите вина в повече от 60 различни държави по света и присъстват в някои от най-известните ресторанти по света.
11
продукти

LA CHABLISIENNE

Ла Шаблизиен От тероара до вината Държава - Франция Област - Шабли Началото на историята датира от 1923, когато група винопроизводители, изправени пред икономическата криза на времето, се обединяват под лидерството на Аб Балитран, за да основат кооперативна винарна в Бургундия, в сърцето на Шабли, за да продават своите вина. До средата на 1950, членовете доставяли вината си на Ла Шаблизиен, кооперативът, който се грижел за производството и продажбите на едро на винения пазар. Постепенно, в желанието да изградят и създадат свой собствен стил, в Ла Шаблизиен решили да прибират директно реколтата, като по този начин имали пълен контрол по време на винификацията. Тази политика продължава и до днес. Винопроизводителите и техническият персонал, работейки съвместно, усъвършенствали връзката между качеството на гроздето и климата, създаващи насоки за бъдещите лозя както и за узряването и отлежаването на вината. Ла Шаблизиен, все още пропита с това пионерско управление, продължава да среща широко обхватните предизвикателства в лозарството, във винификацията, в човешките ресурси и в продажбите. Това е най-щателна работа на един и всички в комбинация, чрез която се раждат вината и в течение на времето достигат своето великолепие.
6
продукти

DOMAINE DU TARIQUET

Домейн дьо Тарике Цената на неподчинението… Спазване на традициите Имението Тарике е било опора на цялото семейство, управлявало го още от 1912 г. Първо като дом на Елен и Пиер Граса, които започнали традицията тук с любовта си към Арманяка. След това, дом на децата им Майте и Ив, и двамата пламенни винопроизводители, към които вече са се присъединили и синовете на Ив, Армин и Реми, трето поколение лозари в семейството. Заедно те управляват имението Домейн дьо Тарике, което винаги е било независима и семейна компания. Те управляват имота с поглед към бъдещето и са изградили бизнес, който е в състояние да отговори на търсенето на пазара. С близо 900 хектара земя, те произвеждат Тарике бели вина и Бас-Арманяци, които са спечелили международно признание. Успехът на Домейн дьо Тарике е резултат от упорита работа, всеотдайност и уважение към лозата и всички неща, свързани с гроздето и виното. Въпреки че малкия район на Гаскон, известен като Герс, се слави със своя Арманяк и качеството на живот, също е бастион на гасконско грозде и тероар, където различията се отглеждат с една доза оправдано бунтарство. Нарушаване на правилата Почвата, която подхранва лозята в Домейн дьо Тарике е ключ към същността на нашето вино. Умереният климат на региона също играе решаваща роля, неговите топли дни и прохладни нощи, насърчават развитието на ароматните прекурсори. И все пак експертно докосване е необходимо, за да се извлече максимума от тези благоприятни условия. Фактът, че вината от Домейн дьо Тарике и Бас-Арманяците Тарике са приветствани редом до най-добрите от техния клас се дължи до голяма степен на дързостта на един човек. Ив Граса, сега международно признат винопроизводител от Гаскон, започнал преди 25 години с нарушаване на правилата на традиционното винопроизводство, предлагайки бели вина, които се характеризирали със свеж финес и плодова елегантност. Той е първият в региона, който се осмелява да засади Шардоне, Совиньон Блан или Шенин, сортове, които са далеч от популярните в онези дни. Още повече, той призовава към блендове от заклети врагове като Шардоне със Совиньон Блан, или Шенин с Шардоне. Стилът на Домейн дьо Тарике е роден от размишление, бунт и убеждение, последвани от постоянно наблюдение и подобрение - както в лозето, така и в избата, тъй като само един истински винар прави вино в средата на лозето си. Напук на своите зложелатели, Ив Граса поема предизвикателството да прави бяло вино и бе подобаващо възнаграден за работата си, като негово вино бе избрано за Вино на годината в Англия, през 1987 г.. Прелъстяване на публиката Предизвикателство е също да се съблазнят потребителите, което екипът на Домейн дьо Тарике е постигнал, неподчинявайки се на всички принципи за консумация на бяло вино. Реалността отива далеч отвъд най-смелите надежди на всяко маркетингово проучване. Марката е прелъстила широк кръг от хора ... от млади жени, които се наслаждават на вината като аперитив, по време на хранене и за останалата част от вечерта ... до господа, които се наслаждават на телешко месо в компанията на Тарике Класик, вино, което никога няма да излезе от мода. Този успех потвърждава нашата силна позиция като производител на вино, който отговаря на потребителското търсене ... и задвижва нашата амбиция да продължаваме да работим все така.
10
продукти

KURT ANGERER

Курт Ангерер Винено имение Курт Ангерер Държава – Австрия Област - Камптал Винарната Курт Ангерер е известна с особената връзка с природата и културата на винопроизводство, както и с изобилието от идеи и креативността на нейния собственик. Във винарския район Камптал, здравите и жизнени лозя са засадени на юг и югозапад, защитени от силните северни ветрове. Точната локация е зона, наречена Ридн, която се гордее с поразителен микс от уникална австрийски и международни сортове грозде. В горещите летни дни гроздето се радва на хладен нощен бриз, който се спуска надолу от хълмовете в долината – толкова необходим за формирането на плода и ароматните му качества. Благодарение на безкомпромисното отношение към качеството и грижите на Курт Ангерер както в лозята, така и в избата, вината са признати като едни от най-добрите в Камптал. Винарната Курт Ангерер е семейна и има 150-годишна история. Сегашният собственик Курт Ангерер е силно привързан към традицията и тероара, което личи и по имената на вината му: Kies (Дребен чакъл), Spies, Loam (Глинеста почва). Но, преди всичко, за него са важни минералната структура и разнообразието на почвите, което дава резултат в уникалния стил и характер на вината. Курт Ангерер, който силно уважава почвите в Камптал и при все това е светски човек, отдавна е намерил своя стил. Голямото количество международни награди и постоянно увеличаващите се почитатели са доказателство за този факт.
5
продукти

FAMILLE QUIOT

Фамий Кийо Векове наред Famille Quiot, семейство винопроизводители от 1748, създават и непрестанно развиват забележително винено наследство. Историята започва във Vaucluse, в Chateauneuf-du-Pape, където Antoine Quiot купува няколко хектара лозя през 1748. Днес винарната Domaine du Vieux Lazaret притежава над 100 хектара лозя, част от които се намират в района на the Cotes du Ventoux . Тринадесето поколение на фамилията в момента управлява имението. През 1890 винарната Domaine Houchart, намираща се близо до Aix en Provence, в полите на връх Sainte Victoire, става собственост на фамилията. Към нея, през 2002 е прибавено имението Domaine de Verlaque. Семейството се завръща в Chateauneuf-du-Pape през 1750-те, където, заедно с фамилия Duclaux създава винарната Domaine Duclaux . През 1987 Quiot поемат изцяло управлението на имота. Последният представител на фамилия Duclaux - Emmeline, умира през 2001 и завещава имението на Florence и Jean-Baptiste. През 2000 семейство Quiot разнообразяват винената селекция, представяйки вина от изцяло собствените си имения. След дълго проучване фамилията разширява дейността си в областта на Cotes du Rhone, придобивайки имението Chateau du Trignon през 2006. През 2008 са закупени 10 хектара в апелацията Vacqueyras и 2 хектара в Beaumes de Venise.
14
продукти

NERAGORA

Нерагора Хубавото вино се ражда от земята и от любовта към нея. Чистата земя, обработвана с биологични методи, за да даде грозде с възможно най- добро качество, което ние в Нерагора превръщаме във вино, напитката на боговете Две души, една голяма визия, една мечта. Тази на Масимо Ацолини, италиански предприемач с дълъг опит в биологичното земеделие, който през 2002 открива скритата красота на българското село Черногорово. Късче земя с дива и чиста природа, чиято красота и потенциал привличат вниманието на Масимо и го карат да вземе решението да ги съхрани, да запази този пейзаж, който иначе рискува да се изгуби. Събуденото чувство към мястото се превръща постепенно в конкретен и мащабен проект. Този проект днес дава своите плодове и отразява двете души на това място - вдъхновена креативност и стремеж към максимално високо качество. Черногорово Името Черногорово идва от “черна гора“, хълмовете, по които се засаждат лозята са известни още от древността и по тях винаги са били отглеждани лозя, не случайно са наречени “Златните хълмове”. Земята е чиста, девствена и силна, всяка година в района на Черногорово се завръщат стотици щъркели, за да свият тук гнездата си. Това е земята, която искаме да съхраним. Биологична винификация Подходът и философията на Нерагора се базират на идеята да се интерпретира уникалността на климатичните и географски условия на мястото. За нас е важно да запазим връзката между терена, лозата и околната среда. Добивите от лозите са ниски- така растенията не са стресирани и могат да се справят с трудни ситуации като летните горещини. Изборът на биологично земеделие идва преди всичко от характеристиките на мястото - климатът е отличен, сух и проветрив и позволява минимално третиране на растенията. Почвите са силно пропускливи, няма застояване на влага, климатът е с отлична вентилация, без мъгли, с голяма разлика между дневни и нощни температури. Гроздето е естествено здраво, без нужда от специални грижи. Същият подход имаме и в избата. Имайки грозде с толкова високо качество, изборът на биологична винификация идва естествено - нямаме нужда от специални биотехнологии и ферментативни манипулации, които да променят характеристиките на гроздето, както и от добавка на излишни дози сулфити, за да запазим терените максимално витални, избрахме да оставим естествената трева във всичките си лозя, за да се гарантира максимална виталност и живот в първите няколко сантиметра на почвата, особено важни за лозата. Италиански know how Характеристиките на тероара, хълмовете, проветривата местност, пропускливите почви почти без варовик, придаващи свежест и аромат на гроздето, бяха на базата на решението ни да засадим нови лозя. Приложихме италиански know how и при избора на засаждане на лозята - висока гъстота на хектар с цел да се стимулира съревнованието на лозите, и при работата в избата. Културата и подходът са италиански, но душата на виното си остава българска: заради хората, които го правят и земята която го ражда- българското сърце бие във всяка една бутилка. Сливането на силата на българската земя и традиции с италианския подход, тези две ” души” на нашето вино ни позволяват да правим вина с ясно изразена идентичност.
6
продукти

IVO VARBANOV

Иво Върбанов Държава – България Област – Тракийска низина Колекцията вина на Иво Върбанов беше представена за първи път на тазгодишната Винария. Всяка бутилка е посветена на музиката и носи името на класическо произведение. Наименованията се сменят всяка година, според реколтата. Винарската \"кариера\" на пианиста в България започва през 2003 г., когато избира терен край с. Изворово, в Южен Сакар, на 14 км от Любимец, за своите лозя. Ние сме млад и динамичен екип, стремящ се към съвършенство. Наша страст и отдаденост е да създадем вина с възможно най-високо качество и с голямо уважение към природата. Ние сме любителите на виното и нищо не ни дава по-голямо удоволствие от това да задоволим и предизвикаме сетивата и интелекта на нашите приятели и клиенти. Виното е форма на изкуство, където духовното и материалното са отразени във всяка бутилка. Иво Върбанов е не само пианист, но той също участва в популяризирането на българската култура и изкуство в чужбина. Неговата идея да назове всяко вино на музикална композиция или музикален характер е естествен избор. Разбираема е и смяната на имената с всяка реколта. Нашата дългосрочна цел е да създадем български вина, произведени в един от най-добрите винарски региони в света, способен да роди вина от изключително качество. Ние силно вярваме в органично и биодинамично земеделие, без да бъдем крайни. Нашият проект е предизвикателство и мечта в същото време. Предизвикателството е да бъдем в състояние да произвеждаме вина от най-високо качество в определена област на България: Южен Сакар, която ние вярваме, че има голям потенциал и уникален тероар. Мечтата ни е да видим българското вино наравно с най добрите вина в света.
3
продукти

TSAREV BROD

Царев Брод Винарска изба „Царев Брод“ се намира в село Царев брод, област Шумен, в непосредствена близост до единствения скален барелеф в Европа – Мадарският конник, който е обект на световното културно и природно наследство на Юнеско. Проектът за изба започва в далечната 2001 година, когато нашето семейство агрономи засажда първите декари от лозово стопанство, достигащо в настоящия момент до 270 дка. Ние, като хора близки до земята, сме наясно, че постройки, сгради и изба се вдигат бързо, но многогодишните растения изискват време и системна грижа. Суровината- тя е водеща за една бъдеща изба. След осем кампании по гроздобер, нашето е изпробвано при различни условия на винификация от водещи български изби за направата на тяхна продукция. Така, когато през 2015 година лозето достига оптимална фаза от своя растеж, се събра екип от специалисти, които през всичките тези осем години са били близо до преработката на гроздето, знаейки неговите технологични особености. Построихме избата в непосредствена близост до нашите лозя. Теренът за отглеждането на лозята принадлежи към Климатичния район на Средна Дунавска Равнина. Площта на лозовото насаждение е 270 дка. Средната надморска височина на района е 250 м. Това обуславя и нашия сортов състав: Совиньон Блан, Траминер, Шардоне, Ризлинг, Пино Ноар. Лозовият посадъчен материал е произведен в България. Това за нас е важно послание към всички лозари и винари да опознаят и допринесат за реалното използване на науката в България за лозата, за нейното съхраняване и оползотворяване. Проектираме и подготвяме до 2018 година да засадим още 180 дка, където ще заложим и на някои сортове лози българска селекция. С цел преработване на прясно откъснат плод избата е разположена до лозовия масив. Суровината се бере рано сутрин и се спира при покачване на естествената температура при 16 °C. Така гроздето се обработва незабавно при средна температура от 13-14 °C. Гроздовата мъст ферментира в малки съдове и барици направени индивидуално за всеки сорт в обем от 225л до 5200 литра. Белите и розовите вина отлежават пет месеца върху фината утайка, а червеното Пино Ноар 18 месеца в бъчви 225 литрови, след което 12 месеца в съдове инокс, последвани от шест месеца в бутилка преди да излязат на пазара.
6
продукти

EDOARDO MIROGLIO

История През 2002 г. Едоардо Миролио, световно известен италиански производител на текстил и вино, открива в България, в регион Тракийска низина, изключително благоприятните почвени и климатични условия за производство на качествени вина в село Еленово на 22 км. югоизточно от гр. Нова Загора. От траките до днес, единственият поминък в района е отглеждането на грозде и производството на вино. Не един античен автор е възпял тракийското вино, рецептите за което се предават от баща на син, поколения наред. Задълбочените анализи и проби на почвите в микрорайона на с. Еленово доказват, че тероарът на Еленово е уникален за България и е еднакво подходящ за отглеждане както на червени, така и на бели сортове грозде. В следствие на това, г-н Миролио взема решение да създаде на това място една от най-модерните винарски изби в България. С идеята да се обединят италианското познание в областта на разработването на лозя и на енологията в синхрон с отличната пиемонтска традиция, винарската изба реализира своето първо производство през октомври 2005 година. Цялостният процес за производство на вина е контролиран от група италиански и български енолози, ръководени от световно известният енолог Марко Монкиеро Върху изключително подходящата почва на с.Еленово към настоящия момент са засадени 220 хектара лозови масиви от елитен френски и български посадъчен материал. Част от сортовете, които култивира винарска изба Едоардо Миролио са Каберне Совиньон, Мерло, Сира, Каберне Фран, Пино Ноар, Шардоне, Мускат Отонел, Траминер, Совиньон Блан, Мавруд, Рубин, Мелник 55 и Букет. Годишният производствен капацитет на винарска изба Едоардо Миролио е приблизително 1 милион литра вино. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции - от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното. Основното оборудване на Винарска изба „Едоардо Миролио” е доставено от водещи италиански и френски производители. Винарната разполага също с произведени в България висококачествени съдове от неръждаема стомана „Родина”, които са широко използвани в много европейски страни. Управлението и контролът на качеството на продукцията се гарантира от модерно оборудвана лаборатория. Процесът на стареене и съзряване протича във висококачествени френски дъбови бъчви, които са от изключително значение за качеството на произвежданите вина. До момента във винарска изба Едоардо Миролио са инвестирани близо 22 млн. Евро.
18
продукти

LOGODAJ

Винарска изба Логодаж е основана през 1994 г. и е разположена в сърцето на живописната Долина на река Струма. Това е найслънчевата и най-гореща част на България с древна и богата история и хилядолетна винарска традиция. Топлите слънчеви лъчи и тероарът са благодатни, а майсторството на местните винари отдавна е получило признание. Широката мелнишка лоза и Ранната мелнишка лоза се сортове, които се отглеждат само в тази част на света, в Долината на Струма. Логодаж е нова и модерна винарна, чиято мисия е да създава вкусни, многопластови и комплексни вина с богата и наситена плодовост и хармония. Ние сме фокусирани върху развитието и разпространението на уникалните български сортове грозде по целия свят. Производството ни е подчинено на характера на реколтата, ръчното бране само когато плодът е напълно зрял, гроздето от индивидуални лозя, отделно ферментирало с респект към уникалността и ценността на тероара. Благодарение на жените и мъжете, които отдават своите сърца, умове и души в работата си през цялата година, ние имаме тези резултати, които са още по-ярки в чашата с благородно вино... Преди малко повече от 10 години беше направено откритие: бъдещето на българското винопроизводство трябваше да поеме по нов енологичен път в търсене на абсолютното качество и пълна хармония. За постигането на тази цел бяха необходими точното място, точното време и най-подходящите хора. Това породи идеята за създаването на винарска изба "Логодаж" - място с безкраен потенциал, развито с остроумие, мъдрост и опит от своите "творци", които търсят във всяка реколта създаването на нов шедьовър. Винарска изба "Логодаж" се гордее, че работи при консултацията на световноизвестния енолог Рикардо Котарела, стриктно следвайки неговите иновативни технологии за създаване на благородни и хармонични вина.
15
продукти

SALLA ESTATE

Винарска изба „САЛЛА ЕСТЕЙТ“ е създадена през 2010 година.Намира се в село Блъсково, общ.Провадия. Селото е разположено в сърцето на прочутото провадийско плато Сърта, само на 60 км от гр. Варна. В близост до селото се издига естествено защитената средновековна крепост Мухалийско кале, в отвесните скали на която е изсечен Скалният манастир, датиращ от XII – XIV в., а в пещерата Тъпаните, обитавана още от каменната епоха, при всеки удар се чува ехо като звук от тъпан. При обработката на земята преди засаждане на новите лозя, в района са открити гръцки и римски монети от Мизия и Тракия, фрагменти от глинени съдове и керамика, датирани от IV в. пр.Хр. до XIX в., които свидетелстват за съществуването на голямо тържище за вино.

9
продукти

MANASTIRA WINERY

Винарска изба „Манастира” е специализирана в производството на висококачествени вина. Разположена е в Южна България, на 25 км северозападно от град Пазарджик, в дълбока долина обградена от склоновете на Средна гора, покрай брега на река Тополница до село Лесичово. Построена е върху територия с богато културно и историческо наследство. Винопроизводството в региона датира още от времето на древните траки и се слави с хилядолетни винарски традиции. Нашата любов към историята, богатството на българската природа и доброто вино ни помагат да превърнем това късче земя в земен рай. История В едно красиво кътче, обрасло с дъбови гори, покрито със зелени треви, блестели стените на християнски манастир. Той се намирал на 3 км. западно от село Лесичово, покрай водите на река Тополница. Това духовно средище, възникнало през Второто българско царство, пръскало светлина в душите и сърцата на християните от околните села и махали. В него имало чудотворна икона на Света Богородица, която лекувала болните, повярвали в божествената сила.” В началото на XV век манастирът бил унищожен от турците, които завладели земите по средното течение на река Тополница. Те го запалили и разрушили високите каменни стени. Останали само дебелите основи да свидетелстват за неговото съществуване. Присъствието на това църковно средище в миналото дало името на местността – „Манастира”. Винарска изба „Манастира” разполага с 300 дка първокласни лозя от сортовете: Каберне Совиньон, Мавруд, Мерло, Сира, Анчелота, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат Отонел. Избата и лозовите масиви са разположени в Тракийската низина – най-подходящият за отглеждане на грозде регион в България. Винопроизводството датира още от времето на древните траки и се слави с хилядолетни винарски традиции. Климатичните условия на този край дават добри предпоставки за получаването на богати, плътни и запомнящи се червени вина от сортовете „Каберне Совиньон” и „Мавруд. Подходящата комбинация от климатични и почвени особености благоприятстват за отлично качество на лозята и уникалния характер на вината. В района се отглеждат бели и червени сортове грозде, но червените доминират по количество. Постоянната грижа за лозята се отразява върху качеството на гроздето и колко добре узрява то. Затова група специалисти контролира целогодишно лозовите масиви. Гроздоберът започва средата на септември, началото на октомври, когато гроздете достигне оптимална зрялост. Бере се на ръка, а след това се транспортира до избата в малки пластмасови касетки, където ръчно се отстраняват всички дефектни зърна. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана.
7
продукти

MARRYVALE

Меривейл Изкуството да живееш добре Държава – САЩ Област – Калифорния, Карнерос, Напа валей През последните 25 години Меривейл превръща изключителното грозде от Напа валей във вино от световна класа. Винарната е известна със своите богати и мощни Каберне Совиньон и Шардоне, изключителния Бордо-бленд Профайл и леките, плодови вина от серията Стармонт. Историческа сграда на Меривейл е първата винарска изба, построена в Напа валей след отмяната на Сухия режим през 1933 и се е превърнала в забележителност, задължителна за посетителите на долината. Меривейл е винарна, посветена и на опазването на околната среда чрез съхраняване, използване на възобновяема енергия и устойчиви земеделски практики и в трите собствени парцела лозя. Меривейл е сертифицирана Зелена винарна (сертификати Napa Green Vineyard, Napa Green Winery, Bay Area Green Business certification). В този прославен дом, устойчивото винопроизводството процъфтява под грижите на семейство Шлатер и технолозите Шон Фостър и Греъм Уеймейър. Избата продължава да улавия елегантността и чара на историческите корени, с пленителната зала за дегустации Cask Room, която приема частни мероприятия, сезонните събития на вино клуба и винените вечери и неповторимите вино преживявания за посетители. Избата разполага с най-съвременно оборудване за производство на висококачествени вина. Следвайки твърдо своята визия - превръщане на изключителното грозде от Напа валей във вино от световна класа - Меривейл е спечелила международно признание за производител на вина с изключително качество.
6
продукти

PAF 14

По света има много видове рози, но малко от тях са маслодайни. В центъра на България и Балканите се намира Долината на розите. В този район се отглежда емблематичната за България, маслодайна Rosa Damascena. Случайно или не „Царицата на цветята“ още преди 3000 г. e избрала да вирее в долината, археологически известна с названието – Долината на Тракийските царе. Именно древните траки са първите, които култивират и използват нейните свойства, розата е станала техен държавен символ. Цар Аматок /389-380г. пр.н.е./ …..“Те (траките) имаха огромни градини с рози , всяка от които имала по шестдесет листа и по ухание превъзхождаха всички видове….“ „…… Розата беше цветето на Дионисий и тракийските мистерии…..“ (Херодот, VIII, 138). Именно Великият Александър Македонски пренася маслодайната роза от Тракия във Вавилон и Персия като символ на своята царственост. Отглеждането и брането на роза са изключително трудоемки и почти всички операции се извършват ръчно. С изобретяването на Флорентинския съд се създава възможност за дестилация на маслодайната роза и получаването на розово масло и розова вода. Ароматът на роза е най-силната ароматерапия, тя е естествен антидепресант. Розовата вода притежава антивирусни, антисептични и дезинфекционни свойства, помага при храносмилането. Българското Розово масло е доказано най – качественото в целия свят. Ликьорът Тракийска Роза е натурална алкохолна напитка от Долината на Тракийските Царе. Качествена комбинация от винен дестилат, вино, био розова вода, розово масло, розово абсолю и захарни подобрители. Всяка бутилка ликьор съдържа екстракт на около 1300 розови листа от специфичната Rosa damascena , отглеждана само в България. Напитката се консумира и като дижестив, подходяща добавка за множество коктейли.
2
продукти

VINICOLA TOMELLOSO

Историята на Виникола де Томейосо започва от 1986 година, когато 28 фамилии от лозари и предприемачи с отделни изби решават да обединят на пазара вината, които до този момент произвеждат поотделно. През 1988 решават да наемат изба, в която да работят заедно, а през 1989 започват строителството на своя собствена изба. Това, което обединява тези партньори и привлича следващи, е идеята да предлагат вината си в различен за региона формат: бутилирано вино с високо качество. Поради тази причина започват пълна реконструкция на лозовите масиви, възстановяват насажденията на традиционния местен сорт Айрен и засаждат нови и непознати за региона сортове като Макабео (Виура) и Совиньон Блан. Поради липсата на червени сортове, засаждат Сенсибел (Темпранийо), Каберне Совиньон, Мерло и др. След това построяват изба, където да протича винопроизводството и отлежаването, като я снабдяват с най-новите технологии, ставайки пионери в много отношения в региона. През 1991 година излиза и първото бутилирано вино: Анил. Това вино, направено от сорта Макабео е нова концепция за бяло вино от Ла Манча и е революция за бутилираните вина в региона. Скоро след това, излиза и първото бутилирано червено вино от линията „Абрего“ и „Торе де Газате“, следват го две нови линии – „Алсур“, „Финка Серада“ и „Газате“, с които да покрият различни сегменти на пазара. В днешни дни, избата разполага с голяма зала за отлежаване с френски и американски дъбови бъчви, където най-добрите ни червени вина стареят и където произвеждаме нашето пенливо вино „Мантолан“. С упоритостта и вярата на членовете на избата, броят на произведените бутилки расте всяка година, вината са познати извън региона и извън граница. Томейосо се намира в центъра на Ла Манча, североизточно от провинция Сиудад Реал. Река Гуадиана формира границата на юг, а на запад се намират красивите езера „Лагунас де Руидера“. Томейосо се намира в сърцето на земята на Дон Кихот, един модерен и оживен град, който пази традициите и ценностите си, както и историята си. Ла Манча е много важен винен център, където от векове земеделието и производството на вино са част от културата на региона.
1
продукти

BODEGAS V VINEDOS LABASTIDA

Изба – Бодегас и Винедос Лабастида Държава – Испания Област – Риоха Има едно нещо, което освен, че правим добре, ни носи истинска наслада – да правим чудесни вина. Поколения наред винопроизводителите в Лабастида предават тайните на лозята от баща на син. Вече повече от половин век ние отдаваме своите знания и опит, за да сътворим вина, отразяващи всяко наше усилие във всяка чаша. За онези, които познават и оценяват добрите вина от Риоха, името Бодегас и Винедос Лабастида е символ на качество. Нашите вина притежават собствен характер, които придава уникално усещане във всяка глътка. В крайна сметка, това ни кара да се чувстваме горди от своята работа. Град Лабастида е основан през 12 век и населението му винаги е било тясно свързано с отглеждането на лозя. И въпреки че не е лесно да се говори за вино от твоята собствена родина, да се каже, че Лабастида е идеално място за производство на вино не би било преувеличено. Приютени на брега на река Ебро и защитени на север от Планината Сиера Кантабрия, нашите лозя отразяват най-доброто от региона. Почвите са смесица от варовик, глина и креда по високите части и песъчлив льос по поречието на реката. Климатът е неповторимо повлиян от Атлантически океан, валежите са точно толкова, колкото е необходимо. Река Ебро допринася със Средиземноморското си влияние, а планината Сиера Кантабрия защитава лозята от студените северни ветрове. Всички тези условия, в комбинация с факта, че повече от 75% от лозите са поне 25-годишни, позволява производството на изключителни Крианца, Резерва и Гран Резерва.
4
продукти

FINCA SOBRENO

Държава – Испания Област – Торо Винарната Собреньо е основана през 1998 в резултат на проект на група винари от Риоха, които решават да потърсят нови хоризонти и да инвестират в областта Торо. Целта на този проект е да се създадат вина с международна насоченост като се използва само Тинта де Торо (Темпранийо) – типичен за Торо сорт с изключително качество. Модерната винарна е построена в сърцето на 24 хектара лозя. Собреньо притежава 80 хектара вина и стопанисва още 90 чрез ексклузивни договори с местни лозари. Голяма част от лозите са от преди филоксерата и са засадени директно, без да се използват присадки. Този факт е от огромно значение за увеличаване дълголетието на лозите. Вината, произвеждани от Собреньо са червени, добре балансирани, използват се традиционни лозаро-винарски практики и контрол върху качеството на гроздето. Първата реколта на винарната е 1999 и за много кратко време вината получават своето международно признание.
3
продукти

VILLA CONCHI

Държава – Испания Област – Каталуня Да се представят испански вина в премиум сегмента на международния пазар е предизвикателство. С това се заема Хавиер Руиз де Галарета през 1993. Той е убеден, че класните фамилни винарни имат голям потенциал на външния пазар и с тази идея създава експортна компания, представляваща премиум имения от Риоха и други водещи винарски области от Испания. Хавиер избира винарни, осъществяващи строг контрол на продукцията си, използващи модерни лозарски техники и предлагащи атрактивни опаковки. Успехът идва по-бързо от очакваното и сега Хавиер Галарета човекът, движещата сила на новата генерация модерни и качествени испански вина. Двадесет години по-късно Хавиер празнува. Верен на първоначалната си философия, той е намерил идеални лозя и е избрал модерно оборудване за производството на една различна Кава. От 2009 той пътува непрестанно из Каталуня, за да намери партньори, способни за произведат елегантно и свежо пенливо вино. В сърцето на Пенедес Хавиер открива това, което търси – лозя и качества за производство на такъв стил вина. Високата надморска височина на парцелите придава приятна киселинност на Макабео, Ксарело и Парейада. Чрез добавяне на Шардоне към бленда се постига естествена чистота, свежест, елегантност и финес на виното. През Юли 2010, по време на неговите странствания, майката на Хавиер – Кончи, умира без да е имала възможност да вдъхне и опита последното предизвикателство на сина си. Вила Кончи не е само модерна, елегантна Кава, показваща какво Испания може да предложи; това е почитта към една жена, която винаги е била изворът на вдъхновение, на стремеж към елегантност и изисканост.
2
продукти

CHATEAU TEYSSIER

Изба – Шато Тейсие Държава – Франция Област – Сент Емилион Шато Тейсие е Сент Емилион Гран Крю, разположено в сърцето на апелация Сент Емилион. Собственост е на Джонатан Малтус, който Робърт Паркър нарича „Английското Гуру на Винопроизводството“. Малтус беше ключът към модното движение, което процъфтя в Сент Емилион през 90-те години. Имението е пропито с история още от 1700г., но когато Джонатан и Лин Малтус пристигат през 1994 год. лозовите насаждения са едва 5,5 хектара в община Виньоне в равнината на Сент Емилион. Лозята сега обхващат над 50 хектара. Малтус напълно обнови и модернизира всеки аспект от имението – лозята, винопроизводството, избата, дори и шатото. Основната сграда е Наполеонова от Втората Империя, с изба, бутилиращи и складови помещения, които са напълно реновирани и реконструирани в стил, наподобяващ този период. Произвеждат се осем вина- от имението Шато Тейсие до Сингъл Винярд вина , както и иконата Льо Дом. Лозята са засадени върху песъчливи почви с богато съдържание на желязо. Вината се винифицират в съдове от неръждаема стомана, отлежават във френски дъбови бъчви. Годишната продукция на Шато Тейсие е до 15 хиляди кашона от реколта.
9
продукти

VINA SAN PEDRO

Държава – Чили Област - Сентрал валей, Моулей валей, Касабланка валей, Елки валей, Качапоал валей, Майпо валей, Курико валей, Лейда валей, Рапел валей, Аконкагуа валей, Био-Био валей, Колчагуа валей Виня Сан Педро непрестанно допринася за позиционирането нa Чили на световната карта на лозарската индустрия. Виня Сан Педро е избрана наскоро за винарна на 2011 на Новия свят. Белег за професионализъм, който е постигнат на различните пазари на компанията, където тя се открояваше със своя динамизъм, иновативност и вино производствено превъзходство. Виня Сан Педро е представена в повече от 80 държави на всичките пет континента. Основана през 1865 от братята Бонифацио и Хосе Грегорио Кореа Албано, Виня Сан Педро днес е една от най-големите и най-стари износители на вино в Чили и една от най-важните винарни в страната. Портфолиото на Виня Сан Педро включва брандовете Кабо де Орнос, Канкана дел Елки, Тиерас Морадас, 1865 Лимитед Едишън, 1865 Сингъл Винярд, Кастийо де Молина, 35-ти Паралел и Гато Негро, които се радват на завиден успех на най-конкурентните пазари. Да бъде добър корпоративен гражданин и добър съсед е ключова част от политиката на Виня сан Педро. Някои от нашите обществени инициативи включват: Споделянето с приятел: работниците участват в спонсорство с подкрепата на компанията, детски домове и фондации с различни кампании всяка година: „Училищни запаси”, „ Сподели Коледа” и „Килограм Солидарност” – колекция от некраткотрайни хранителни продукти. Футбол: футболът е най-популярният спорт в Чили. Преди много години Виня Сан Педро е развил процъфтяващо футболно училище което днес включва два обществени футболни стадиона. Програмата спонсорира транспорта, принадлежности и храна за повече от 80 деца. Също така Виня Сан Педро осъзнава важността от отговорното пиене. Затова ние упражняваме: Образование в семейството: Виня Сан Педро осъзнава важността от отговорно пиене и разви програма създадена за родители да ги ориентира в обучението на техните деца да пият отговорно. Пий отговорно: пълна гама от реклама на нашите етикети и рекламни материали.
25
продукти

LEYDA

Виня Лейда е пионер в долината Лейда, създавайки ново наименование за произход, „DO Leyda Valley“ през май 2001 История Виня Лейда е основана през 1998 г., в долината Лейда, място, което днес е признато като последната голяма иновация на чилийското лозарство. Долината Лейда е била област на пасищни земи и основни зърнени култури като пшеница и ечемик, поради естествената липса на вода. След оценка на потенциалните условия на района, е направена решителна инвестиция, която дава възможност на водата да бъде проведена от река Майпо чрез осем километров тръбопровод с цел напояване. Виня Лейда е посадила лозя за общо 230 хектара. Визия Виня Лейда е пионер във винопроизводството в долината Лейда, чието желание е да бъде защитник на уникалното място, да рабоиа с конкретни микро-тероари, ограничено производство и избор на всеки парцел, който ще даде различни изражения, чистота, идентичност и характер на ултрапремиум виното. Цел Ние от Виня Лейда се стремим да правим интересни и завладяващи вина, с наша идентичност и типаж, създадени от уникалните климатични условия в долината Лейда. Вината са много елегантни, минерални, с характер и неподправен сортов израз, добре балансирани и сочни. Климат Лозовите масиви са разположени на надморска височина от 180 метра . Виня Лейда се намира само на 7 километра от Тихия океан и 95 километра западно от Сантяго. Естествени бариери защитават лозята от вредители и болести. Областта е незасегната от филоксера. Крайбрежният климат на долината Лейда представя умерено дъждовна зима, с годишни валежи от 250мм и сухо лято. Сезонът на зреене в долината се откроява със своите студени климатични условия, с максимални температури между 24-25º C и ежедневна промяна на температурата от 12-13ºC през лятото, както и с липсата на скреж. Океанската мъгла изчезва рано сутринта, осигурявайки достатъчно слънчеви дни с много светлина и относителна влажност 60%. Като следствие от тези климатични особености, периодът на зреене се случва с бавни темпове, което води до правилното развитие на истинските плодови аромати, вкусове, минералност и перфектен баланс на захарност и киселинност в гроздето. Почви Първи пласт: Пясъчно-глинеста текстура със средна дълбочина и по-малко от 3% органичен материал. Втори пласт: Различни видове глина, осигуряващи структура и плодова концентрация. Трети пласт: Плътен гранит, а в някои райони присъствие на калциев карбонат. Гарата Автентичният облик на стара гара за влакове от Сантяго е показано в нашето фирмено лого. През 1983 г. тази сграда е опожарена от случаен пожар. Независимо от това, синята сграда Лейда е историческа преходна точка по пътя към живописния крайбрежен район на Чили. Думата "Лейда" идва от местния израз "ла ида" , което означава "път" на местния говор. Тази сграда, изобразена върху етикета някога е била последната спирка на влака преди пътниците от Сантяго стигнали до Тихия океан. Тя се е превърнала както в отличителен белег, така и в израз (близък омоним на испански на "Ла Ида", което означава "отпътуване, тръгване"), изобразяваща пътя им към брега. Лейда Резерва Вината от тази серия са от избрани отделни лозя в най-добрите региони, в търсене на плодова идентичност и раждайки изразителни, свежи и сочни вина. Лейда Сингъл Винярд Вината от тази серия са най-добрият представител на тероара на Лейда за всеки отделен сорт. Вината са елегантни и комплексни.
5
продукти

FINCA LA CELIA

Държава – Аржентина Област – Мендоса Финка Ла Селиа е основана през 1890, когато Еугенио Бъстос закупува земя в долината Уко в югозападната част на провинция Мендоса в Аржентина и започва да строи винарна. Тази местност е своеобразен естествен рай в полите на Андите и е показателен пример за производство на вино на големи надморски височини – повече от 1000 метра надморска височина. Климатът е мек до горещ с предимството на много добър температурен обхват със средна температура 16˚С. Неговата дъщеря Селиа Бъстос наследява собствеността и с добрите си мениджърски умения превръща тези земи в проспериращи лозя. Сортът Малбек произвеждан от винарната е очевиден пример за качество на предлаганите от долината Уко отлични вина. През 2000 винарната се разширява и обновява по френска и италианска технология, а насажденията са предвидени за производството на висококачествено грозде с идеалната гъстота за тази цел . Вината на Финка Ла Селиа са резултат от уникалната почва, традициите и любовта на винопроизводителите. Те притежават добра структура и индивидуалност. Елегантни и хармонични с богати аромати, които ни напомнят за плодове и подправки, за незабравими моменти, вина на времето, вина с история.
9
продукти

KTIMA PAVLIDIS

Изба – Ктима Павлидис Държава – Гърция Област – Драма Имението Павлидис се намира в района на Драма, Северна Гърция, в малка долина, амфитеатрално обградена от три планини (Фалакро, Менокио и Пагиао) и Егейско море. Тези географски специфики осигуряват на лозята изключителен микроклимат – студени ветрове през нощта, които удължават периода на зреене и дават възможност на гроздата да достигнат оптимални нива на зрялост. Винарната е основана от Христофорус Павлидис в края на 90-те години на 20 век, след дълго проучване на подходящи места за отглеждане на висококачествени лозя. Целта на Павлидис е производство за висококачествени вина и разкриване уникалните характеристики на района, тероар, използван от древни времена за отглеждане на лозя (близо до лозята е открит храм на Дионис, бог на виното в Древна Гърция, както и овъглено грозде, датирано от 6500 година преди новата ера). За осъществяването на тази цел са засадени 65 хектара лозя местни и международни сортове. Лозята са собственост на винарната и по този начин се контролира качеството на всеки етап от производството. Лозята на Павлидис са засадени върху два различни парцела, известни от древността с уникалния си тероар – Кокиногеа и Перихора. Гроздето от тези парцели се превръща във вино, носещо наименованието Защитено географско указание Драма. В Павлидис вярват, че обликът на виното е тясно свързан с лозята и носи в себе си отличителните белези на почвите, климата и особеностите на всеки отделен сорт грозде.
2
продукти

JOSEPH PHELPS

Държава – САЩ Област – Напа валей, Сонома коуст, Спринг валей През късните шестдесет години на двадесети век, Джоузеф Фелпс, управител на една от най-големите строителни компании в САЩ, печели търг за правото да построи винарната Соувериан (сега Ръдърфорд Хил) разположена няколко мили извън Санта Елена. Влюбен в красотата на Напа Валей, той решава да промени бизнеса си, през 1973 купува 600-акрова ферма за едър рогат добитък в Спринг Валей и започва да засажда лозя. Винарната станала готова през 1974 през същата година първото вино от Сира е направено, първите грозда са били смачкани в новите съоръжения и първата Инсигниа е била произведена. Това е бил период на несравними дейности, създаване, изобретателност; предприемачеството и поемането на риск поставя Джоузеф Фелпс на върха на картата на винопроизводителите в Напа Валей. С течение на времето целта е достигната - Джоузеф Фелпс успява да превърне имението си в основен източник на първокачествени лозя в Напа Валей и да произвежда вино от собствени лозя. Въпреки че основния фокус е върху Бордо-сортовете, Джоузеф Фелпс има дълга „любовна афера” с вината от Бургундия и желание му да прави занаятчийски вина в този стил. Първоначално източник на Шардоне е Санта Хелена, по късно - Йоунтвил и накрая Карнерос. През годините, обаче, Джо продължава да търси идеалното място да отглежда както Шардоне, така и Пино Ноар, и неговото търсене приключва, когато перфектната комбинация от климат, почви и местоположение е намерено във Фрийстоун, част от декларираната винена област Сонома коуст, само на осем мили от Тихи океан. През 1999 200 акра са закупени и засаждането започва. Днес 80 акра от Пино Ноар и 20 акра от Шардоне произвеждат някои от най-забележителните вина, който са достъпни за дегустация в центъра за гости във Фрийстоун.
6
продукти

MICHEL ROLLAND AND JAVIER GALARETA

Проект, който събира две култури. Решителна стъпка за престижа на високо качествените испанските вина. Две траектории, два стила и две култури, една обща цел. Френският технолог и консултант Мишел Ролан и испанският винен предприемач Хавиер Галарета обединяват усилия в проект, който подчертава страхотните качества на Испания и нейните вина: отличен тероар и голям опит създават вина с изключително качество и голям потенциал на международния пазар. Като един от водещите технолози в света, Мишел Ролан, е бил повлиян от много аспекти на френската и глобалната винена индустрия. Хавиер Галарета, заедно с група изби, създава АРАЕКС през 1993 с цел да предлагат и пласират вината от Риоха. Днес, АРАЕКС е една от водещите компании за износ на високо качествени вина от Испания. DOC Rioja Израз на едно много специално място с екологично и прецизно лозарство на Темпранийо, сорт със страхотен характер. Елегантност и дълбочина в едно изтънчено, плътно и вкусно вино. Селектирали сме най-добрите лозя в Риоха Алавеса, най-престижният регион в DOCa Rioja. Намират се в отделни парцели с надморска височина между 450-700метра, където прилагаме техники, с които целим да добием най-доброто от всяко лозе. Брането е ръчно, селектираме гроздето на лозето и втори път на сортировъчната маса при пристигането им в избата. DO Ribera del Duero Изобилие и баланс. Стриктна селекция, която повишава елегантността. Плодове и подправки в изключителен съюз, които определя стремежа към мощ и изтънченост. Лозята се намират на една най-високите точки в Рибера дел Дуеро, на 915 метра надморска височина. Варовити почви, които увеличават плодовите аромати и спомагат за получането на вина със страхотен баланс. Височината играе роля на буфер за големите жеги типични за региона през лятото, което е ключов момент за правилното узряване на гроздето.
2
продукти

HENRY MOUNIER

Анри Муниер първоначално е бил капитан в Търговския флот, но променя курса си, за да се специализира в производството на коняк. Тъстът му Jean Salmon е технолог, а Eugène Bellet е негов бизнес партньор. Заедно те основават „Mounier et Compagnie“. Историята разказва, че когато Анри Муниер е недоволен от дестилата, изхвърля бъчвата собственоръчно от избата. Един човек, за когото качеството не е шега и който си е създал име в света на Коняк. 1874 Анри Муниер специализира в търговията на коняк в бутилки, разпространени във Франция и в чужбина под името „Henri Mounier & Co“. 1947 Марката коняк Prince Hubert de Polignac е създадена. Връзката между потомък на знаменито френско семейство и марка коняк е първата по рода си. 1969 Създаден е Рейняк - водещ бранд Пино де Шаронт. 1997 H. Mounier обединява сили с американския бизнесмен Сидни Франк да разработят френска водка. „Grey Goose“ се превръща в една от най-добре продаваните водки в света. 2012 и След това Верен на своя новаторски дух, H. Mounier развива високи технологии в производството на коняк, от бутилирането до създаване на марка и дизайн на опаковката.
6
продукти

KREMLIN AWARD

Гранд Премиум Водка История Взето е решение да се развие едно питие за всички дипломатически приеми и банкети в Кремъл, което да се превърне в отличителен белег на събития и приеми на високо равнище. Единодушно е прието, че официалната напитка ще бъде водка, най-традиционната руска напитка. Екип от водещи специалисти в индустрията работи в продължение на две години, под строг контрол от страна на Кремъл, за усъвършенстване формулата на тази нова водка. Завършената рецепта остава държавна тайна, издигайки статута на тази напитка. Тази водка се произвежда само по специална поръчка на Кремъл и в ограничени количества. Първата голяма пратка от тази „протоколна“ водка е поръчана специално за конференцията в Ялта през Февруари 1945г. Тази водка е сервирана по време на приема на първата Нова Година в „Grand Kremlin Palace” през 1953. Разрешен е специален производствен курс през Април 1961 за официален банкет в чест на исторически момент. Оттогава не е минало събитие без тази водка да отбележи случая. Тя е сервирана навсякъде, от лов по президентските земи на Завидово до Новогодишни вечери в Останкино. При производството на всяка бутилка е издаден сертификат, съдържащ подписите на професионалистите, участващи в производството на водката. Под зоркото око на инспектор от Комитета за Държавна Сигурност, се спазват строги стандарти за контрол на качеството, извършват се тестове на водката в рамките на всеки етап от производството й. Всеки кашон водка е подпечатан, поставен в специален контейнер и запечатан за доставка. Към днешна дата, тази строга система на контрол остава същата и е следена от кабинета на Президента на Руската Федерация. В продължение на десетилетия тази водка е позната от Кремъл, но не носи официално име. Сред вътрешните е позната като "протоколна водка", или просто „водката на Кремъл“. Ние сме избрали да я наречем KREMLIN AWARD, запазвайки легендата за уникалния произход на водката. KREMLIN AWARD остава вярна на традицията и историята, съчетавайки ги с иновативен производствен процес, за да се създаде водка от несравнимо качество. Уникалният Вкус на Водка Кремлин Ауорд Водка KREMLIN AWARD съчетава най-добрите традиции на руската природа, история и технология. За да се подготви този продукт, ние използваме вода, която се подлага на шест стъпки на пречистване, и само най-високо качество спирт. Идеални натурални съставки, смесени в съответствие с уникална рецепта, създават изключителен вкус и чиста и деликатна водка. Иновативната система за филтриране на дестилерията "ИТАР" дава перфектен продукт с изключителна яснота и кристален блясък. Тази ултрамодерна производствена система е отличителен белег на Водка KREMLIN AWARD.
0
продукти

PRODAL

Производител – Продал Държава - Румъния Ние не продаваме алкохол - продаваме марки, личностни качества, всеотдайност към определен имидж и набор от ценности. С над 16 години опит в бизнес средата на Румъния, Продал днес е един от най-важните производители на спиртни напитки с водещи позиции в категориите водка и джин с водка Сталинская и Джин Уембли. Продал достига водещата си позиция чрез изграждане на силен органичен растеж от създаването на завода през 1994. Експортната дейност започва през 2004 в Германия, Китай, Люксембург, България, Гърция, Сан Марино, Испания и Мексико, с обнадеждаващи перспективи за следващите години. От 2008 Продал оперира директно в България чрез своя представителен офис Продал ЕООД. Контролираният баланс между приемственост и иновациите на марката е решаващо стратегическо предимство на Продал. Вече повече от десетилетие, чрез последователен бранд мениджмънт и постоянно подобрение на продуктовата си гама, Продал предлага най-приятните преживявания на потребителите.
1
продукти

CASTRA RUBRA

Нашето бижу, голямата ни страст, претворена в модерна и работеща изба от най-висок клас. Продуктите й са гордост не само за създателите им, но смеем да твърдим, че те са и новото лице на българското винарство. Човекът, който твори и направлява екипа млади енолози на “Кастра Рубра”, е най-значимото име в съвременния винен свят – Мишел Ролан. Мишел Ролан е не само ексклузивен консултант на избата, той е гуруто на всички модерномислещи винари. За нас е чест той да бъде част от нашия отбор и вярваме, че това е привилегия за българското вино изобщо. Двама талантливи млади енолози са постоянно заети в “Кастра Рубра”. Това са Пламена Костова и Антон Димитров. Ентусиазирани и амбициозни, те са новата надежда за българското вино. С огромна признателност трябва да споменем и името на управителя Цветан Георгиев, който се грижи за всичко в “Кастра Рубра” и принадлежащите й лозя.
2
продукти

VILLA MELNIK

Винарска изба Вила Мелник е семейна фирма, продължител на лозарски и винарски традиции с повече от два века документирана история. Притежава около 30ха собствени лозя и модерна винарна край с. Хърсово, на 5км от гр.Мелник. Отглеждат се широка мелнишка лоза, мелник 55, мавруд и руен, както и каберне совиньон, мерло, сира, пино ноар и санджовезе, керацуда, тамянка, сандански мискет, шардоне, совиньон блан и вионие. Винарната е изградена на три нива и процесът на винификация е организиран така, че виненият поток се движи чрез силата на гравитацията, спестявайки енергия и запазвайки естествената структура на виното. Годишният капацитет за преработка е 250т грозде, а производството – 200,000 бутилки. Избата е вкопана в пясъчен хълм и продължава в дълбоки тунели, където виното отлежава в 225-литрови бъчви от американски, български и френски дъб. Вината на Вила Мелник можете да откриете с търговските марки AplauZ, Bergulé, Family Tradition, Young&Crazy и Orange Wine. Винарната разполага с отлични условия за винен туризъм и посреща винолюбители от страната и чужбина за турове и дегустации всеки ден.

8
продукти

CHATEAU KOLAROVO

   “Шато Коларово”  е малка бутикова изба, основана през 2009 г. Разположена е сред югозападните склонове на Сакар планина, в близост до град Харманли и носи името на селото, в което се намира. Притежава 20 ха собствени, отлично поддържани лозя, от сортовете Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран, Сира, Пти Вердо и Малбек. Годишно произвеждаме около 50 000 бутилки вино, разпределени в къси бутикови серии, но винаги мощни, с мек южен характер, зрял плод и опушени нотки.  

Собственик на винарната е Стоян Стоянов, бизнесмен от Стара Загора, ревностен почитател на виното и голям любител на конете. Когато реституцията на семейните лозя го отвежда в Южен Сакар, той решава да възроди семейните традици, закупува старата мандра в с. Коларово и я преустройва във винарна.  Енолог е Илиана Коева, завършила ВХВП в гр. Пловдив и специализирала в Сонома, Калифорния. Тя работи за Шато Коларово от самото начало, от времето, когато избата се „поместваше” само в проектната папка.

 

Избата се представя на пазара с няколко бранда. Чисто сортовите вина са с марка „Шато Коларово” - Мерло, Каберне совиньон и Сира. Купажните вина са с брандовете „Ахал” и специалната селекция „СКС”. Името „Ахал” е съкратено от Ахал-Теке, което означава „небесен, божествен кон”. Собственикът на винарната е и собственик на единствения жребец от породата Ахал-Теке в България. Серия  „Мегалит” е изцяло от чисто сортови резерви, отлежавали между 12 и 18 месеца във френски бъчви, първо и второ зареждане.

 

Стремежът на екипа на ВИ „Шато Коларово” към индивидуалност и постоянство в качеството  на вината е отличен с десетки медали от престижни международни конкурси във Франция, Великобритания, Германия, Белгия, Португалия и Канада. 

0
продукти

MARYAN WINERY

Ние сме семейство Иванови – Светла и Илия, и синовете ни Петър и Владимир. Заедно с нашия приятел – енологът и агроном Стефан Чоранов, създадохме Винарска изба Марян през 2010 година. Идеята ни е да създаваме малки серии вина и да продължим традициите на правене на вино с много любов и вяра в уникалността на Еленския край.

Кръстихме избата на село Мяран, там където с много отдаденост правим нашите вина, а необикновената история на селото е свързана с легендата за красивата Кера Тамара – дъщеря на Цар Иван Александър и сестра на Цар Иван Шишман – последният Български владетел.

Построена в пазвите на Стара Планина, избата съчетава най-добрите условия за създаване на уникални вина.

За нашите вина подбираме най-доброто грозде от наблюдавани лозя.

Поръчахме технологичното оборудване специално за избата в съответствие с класическите технологии за производство на червени и бели вина.

В имената на вината запечатахме късче от Българската история и от славното Второ Българско Царство.

0
продукти

ХАРАЛАМБИЕВИ/HARALAMBIEVI

Началото бе поставено през 2009 година, когато Димитър Хараламбиев – двигателят на HARALAMBIEVI Family Vineyards and Winery, решава да се впусне в осъществяването на една своя мечта … винена мечта – воден от любовта си към виното Митко (както повечето хора го наричат) предприема конкретни действия по реализирането на една дългогодишна своя идея – да създаде лозе – такова, каквото винаги си е представял да отглежда, за да произвежда вино – такова, каквото винаги е искал да произвежда.

Без да има кой знае какъв практически опит, без голям финансов ресурс, без да има дори трактор и служители, се впуска в търсене на подходящ терен за засаждане. Щастлива случайност го отвежда в село Садовец край Плевен, където среща подкрепата на местното население и с находчивост и упоритост засажда бленуваното лозе – нарича го „Калугерица“ на името на една красива прелетна птичка Калугерица, която среща докато засажда лозето и също като него била прелетяла от някъде на юг чак в Садовец. Така стават факт първите 90 дка лозе! Засажда го основно със сортовете Каберне Совиньон и Пино Ноар.

Първата година по отглежда на новото лозе и създаване на организацията на Митко в новото му поприще на лозар е трудна. Втората – не по-малко трудна. Не се отказва, трупа опит, не може да се отрече и че е късметлия – в Садовец среща и своята любов Цветелина. Заедно решават, че ще се впуснат в по-голям проект и ще създадат голямо лозарско стопанство. И го правят!

През 2012 година е засадено най-голямото по площ лозе с най-богато сортово разнообразие от основно бели винени сортове грозде – Лозе „Над пещерите“ край с.Петърница с обща площ от 250 дка, на 200 метра надморска височина, преобладаваща сива горска почва, тънък почвен слой между 0,8 и 1,5 метра, разположена върху карст, което подпомага лесното дрениране на водата и по-ранно узряване на гроздето. Името на лозето е вдъхновено от красивите 5 пещери, над които се простира масивът, една от които е пещера “Водницата”. “Над пещерите” предлага чудесни условия за отглеждане на сортовете Совиньон Блан, Шардоне, Траминер, Пино Ноар … Като тероарът вече доказано се проявява категорично във вината, създадени с грозде от това лозе …

През 2013 година пък бе засадено емблематичното за Haralambievi  и най-известното в района Лозе Дъбника край село Горни Дъбник с обща площ от 170 дка и интересна сортова структура – Мерло, Каберне Фран, Рубин, Мускат Отонел. Всеки от района е виждал и знае за Лозе „Дъбника“ – лозето, което даде реколта още на втората година от отглеждането му. И днес ако пътуваш по пътя София-Бяла 20-тина км преди Плевен вдясно ще се открие чудна гледка пред теб – красив пейзаж на лозе с прави редове и обширност додето погледа ти стига … Тогава, през 2013 със засаждането на лозе „Дъбника“ съвпада и раждането на първия син на Цвети и Митко – Калин. Там, на лозе „Дъбника“, ако спреш в периода след Август до късна есен, по време на гроздобера, много е вероятно да срещнеш някого от Haralambievi – защото лозето се е превърнало в местния лозарски пункт, където заклетите любители винари от района с вековни винени традиции – Плевен, през есента се сдобиват с качествено грозде за реализиране на домашните си вино-идеи, или просто идват да си поговорим за вино …

 

През 2017 година (годината отново щастливо съвпада с раждането пък на втория син във фамилията – Дамян, и така заедно и с голямата вече Ивайла, децата на Хараламбиеви стават 3) … та през 2017 година се засажда и Лозе „Могилите“ край село Горталово – тук концепцията е насочена предимно към устойчиви сортове.

Общата площ на отглежданите от лозарското стопанство лозя надхвърля 850 дка. Трупа се опит година след година. Реализират се няколко реколти. Но собствената винарна, с която да се затвори цикъла, да има пълен контрол върху производствения процес и да стане възможно осъществяването на мечтата докрай, все още не е налична …

През 2018 година, натрупали опит и увереност в лозарството и имайки подкрепата на своя екип, когато лозята достигат оптимална фаза в развитието си, HARALAMBIEVI създават и последното звено по пътя на сбъдване на мечтите си и затваряне на производствения цикъл – винарната! Всички мощности на организацията се насочват към реализирането на така необходимата винарна – първи винарски проект на HARALAMBIEVI – „Винарска изба Петърница“, където бе възобновена старата кооперативна изба на село Петърница, обл. Плевен и бе създаден малък винопроизводствен обект с капацитет до 1000 хл вино годишно. 

Избата е тясно специализирана в производството на къси серии вина от местните, създадени в Плевен, сортове Кайлъшки мискет и Рубин, също така премиум бели и отличителни елегантни червени вина от класически световни сортове.

0
продукти

ВИЛА БАСАРЕА/VILLA BASSAREA

Вила Басареа e създадена през 2014г. в гр. Харманли от трима приятели (братята Тодор и Кирил Братанови и технологът Камен Коев), водени от една обща мечта – да произвеждат малки партиди вина с отличителен характер от местно грозде, съчетавайки модерната технология с традициите на нашите предци.

За направата на всяко едно от вината на избата се използва грозде от региона (основно край с. Изворово и с. Коларово), отглеждано от изтъкнати местни лозари.

Някои масиви са на възраст повече от четиридесет години, което осигурява отличителен характер на вината, произвеждани по класически технологии с изключително много ръчен труд.

Cериите вина са „Villa Bassarea“, „Villa Bassarea Reserve“ и „Image“.  Името на избата произлиза от "Bassareus", което е тракийско прозвище на Дионис.

0
продукти

CANTINA KURTATSCH/КАНТИНА КУРТАЧ

Cantina KURTATSCH е винарна, която се намира в северната част на Италия, регион Алто Адидже. Тя носи името на населеното място, в което се намира - малкото градче Куртач на немски или Кортачия на италиански. То се намира в южната част на Алто Адидже на югоизточните склонове на Доломитите на 330 метра надморска височина, където живечт 2200 жители.

Само по себе си местоположението е уникално с това, че алпийските течения, слизащи от планината, срещат средиземноморските такива, навлизащи по образувалия се улей в тази част на планинската верига от сравнително близо намиращото се море.

Cantina KURTATSCH е създадена през 1900 година като кооператив, който е съществуващ и до днес. Той обединява 190 собственици на лозяв региона около градчето, които са общо 190 хектара. 80% от всички лозови насаждения се отглеждат по стръмните и скалисти склонове на планината.

Cantina KURTATSCH отглежда 13 различни сорта, като се фокусират върху тероара, на който се отглежда всеки един от тях. Основните почвени характеристики са две

- чакълести и пясъчни богати на доломит за белите вина

- глинести с пясъчни отлагания за червените вина

Cantina KURTATSCH разчита на млад и амбициозен екип за развитието на винарната. Президент е Andreas Kofler, който все още няма 40 години.

 

10
продукти